Hjælp din alkoholiserede pårørende til den bedste alkoholbehandling

Når et menneske bevæger sig ud i alkoholisme, er det ikke udelukkende den direkte misbrugsramte som lider. Faktisk er det som oftest de nære omgivelser, som må bære den tungeste byrde i denne forbindelse.

Som tæt pårørende til en alkoholiker ved du sikkert alt om hvad det indebærer at være tæt på et misbrug. En person, som igennem mange år har været storforbruger af alkohol, vil ofte ændre sig markant. Det er nemlig ikke blot kroppen som lider overlast i forbindelse med et afhængigheds betinget misbrug. Også de kognitive funktioner og selve personligheden vil kunne gennemgå ændringer – og dette er aldrig til det bedre.

Når først afhængigheden har bidt sig fast går det kun én vej. Og derfor er det utroligt vigtigt at du som pårørende til en alkoholiker træder i karakter og skrider til handling i tide, således at skadernes omfang kan begrænses.

Hvornår skal jeg skride ind over for et alkoholmisbrug?

Det korte svar på oven for stående spørgsmål er: Så hurtigt som muligt. I det øjeblik du opdager at der er tale om et misbrug af alkohol bør du undersøge hvad du kan gøre for at hjælpe din misbrugsramte pårørende.

Dette er selvfølgelig ikke ensbetydende med at du skal handle overilet, for det kommer der sjældent noget godt ud af. Du kan dog med fordel kontakte et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug og alkoholisme. Her vil du kunne få kvalificeret rådgivning angående den svære konfrontation, og hjælp til at motivere din pårørende for at gå i behandling.

Et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien vil samtidig kunne hjælpe dig med et tilbud på alkoholbehandling med forudgående afrusning og efterfølgende indlogering. Behandlingscenter Stien tilbyder alkoholbehandling efter Minnesota kurens forskrifter samt opfølgende møder og hjælp i forbindelse med forebyggelse af tilbagefald. Du kan læse mere om alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.